lørdag den 29. august 2009

Hjemmelavet papire med Distress Ink

"How-to-do" lavet af Rikke næhr

Her vil jeg vise hvordan man kan lave sine egne papire, til bl.a. kort.
Her er de forskellige materialer, som jeg har brugt.
Stempler:
Stempelglede, Grunge Collection, Stempelglede, Grunge Floursh Hearts, Stempelglede, Ornate, Inkadinkado, Gerbera Blossom og Node baggrund.
Div. farver Distress Ink. Embrossing: Clear Detail - Transparant, VersaMark - Transperant, Alcohol Ink Applicator, Varmepistol.


Start med at skære papiret til, i den størrelse du skal bruge, det giver det flotteste resultat. Herefter skal man finde et passende stempel som baggrund, det er ikke noget der kommer så tydeligt frem, så det skal bare være et enkelt baggrundsstempel. Har man ikke noget kan man undlade det. Find en helt lys distress Ink. til at trykke det med. Her har jeg brugt den der hedder Old Paper.Herefter finder man så ud af, hvad der skal være det fremtrædende mønster. Herefter bruger du en embossing pad (VersaMark - Transperant) til at trykke med. Det kan være svært at se hvor man laver aftrykkende, så det kan være en mulighed, at lave lidt ad gangen.Herefter lægger man et godt lag af Clear Embossing Powder på, lader det ligge på et øjeblik. Inden man gør alt det, er det en god idé at lægge et stykke alm. papir under. For når pulveret har ligget der et øjeblik hælder man pulveret af igen uden at røre trykket. Og det der ligger på papiret er lige til at hælde tilbage i bøtten igen.Her kan man se det tilbageblivende pulver.Her bruger jeg en varmepistol, hvor jeg varmer det godt igennem, så det smelter helt og bliver helt gennemsigtigt.Så er det Distress Ink. der skal "smørres" på. Her skal man vælge farve efter hvad man skal bruge kortet til, det bliver den fremtrædende farve på kortet. Her har jeg valgt en grøn Peeled Paint.Her bruger jeg en Alcohol Ink Applicator til at lægge farven på. Man starter ude i kantes og med cirkelbevægelser føre den mod midten. Det kan man så gøre som man selv vel, jo flere gange man gør det, jo mørkere farve får man. Jeg har valgt at have meget farve ude i kanten.Her er det færdige resultat, lige til at bruge på et kort.Jeg har også brugt disse noder som baggrund, den er også rigtig god.Det gør ikke noget, at det nederste tryk ikke går til kant, da det ikke ses, når farven kommer på tilsidst.Her har jeg brugt Distress Ink. Fired Brick.Her har jeg lagt imbossing Powteret på inden jeg jeg lavet baggrundstrykket.Her har jeg bugt farven Walnut Stain.Her er fire færdige baggrunde som jeg vil lave kort ud af.

De færdige kort:


Materialebrug til dette kort:

Stempel: Et af Unik Scrap egne stempler - PC Dreng
ProMarker: Bluch, Ivory,Ice Grey 1-5, Sandstone, Blue Pearl, Pastel Blue, Berry Red, Prima Rose, Grass, Apple og Forrest Green.
washers med små skrue brads, Bred blonde brun, perlebånd grøn, Metalpynt


Materialebrug til dette kort:
Stempel: Magnolia stempler

ProMarker: Træstamme: Lime Green, Forrest Green, Cinnamon, Raw Sienna og Sandstone. Kat: Ice Grey 1-4. Pigen: Berry Red, Blossom, Rose Pink, Sky Blue, Pastel Blue, Apple, Grass, Bluch, Ivory, Sandstone, Ruby, Burnt Umber.

Blomster. Her har jeg også lavet taggen lige som baggrunden. Derudover har jeg syet både i baggrunden og i taggen.Materialebrug til dette kort:Stempel: Ladybug, For You
ProMarker: Blue Pearl, Mandarin, Canary, Ruby, Grass, Forrest Green, Berry Red, Rose Pink, Blossom.Materialebrug til dette kort:Stempel: Magnola

ProMarker: Burnt Umber, Blue Pearl, Pastel Blue, Sky Blue, Blush, Ivory, Berry red, Pastel Pink, Forrest Green, Lime Green, Sandstone, Raw Sienna.

4 kommentarer:

Kaia sagde ...

Knallbra. Takk for at du deler med oss.
Klem fra Kaia

Dot Scrap sagde ...

GENIALT....intet mindre.

Stinne sagde ...

LÆKKERT - fed tut..............

Lise sagde ...

Det ser rigtig godt ud;-)